Waardemeesters

Taxaties en inventarisaties

Laat geen waarde liggen.

Ervaren taxateurs

Als onafhankelijk taxatie- en adviesbureau beschikt Waardemeesters over ervaren en gecertificeerde taxateurs. Waardemeesters is aangesloten bij de federatie TMV. Daarnaast wordt er samengewerkt met diverse vakspecialisten.

Waardemeesters taxeert onder andere voor curatoren, banken, ondernemers, leasemaatschappijen, bewindvoerders, inkomensbeheerders, accountants en investeerders in onder andere situaties van faillissementen, doorstarts, aan- en verkopen, (her)financieringen en investeringen.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de database van een van de labels van OVM | Group, waarin relevante waarde- en productgegevens geborgen zijn. Tevens wordt elke waardering door minimaal twee taxateurs vastgesteld. Het zogenaamde vierogen principe.

Het werkterrein omvat onder andere:

Taxatieopdracht

Wanneer u een taxatie wenst, komen wij bij u langs voor een bezichtiging en opname. We bespreken de situatie, nemen alles van waarde op en fotograferen de goederen. Vervolgens wordt het uitgewerkt tot een inventarisatielijst en een taxatierapport. Waardemeesters hanteert hiervoor verschillende waarderingen. Uitleg over de verschillende waarderingen kunt u hier vinden.

Naast een bezoek op de locatie is het ook mogelijk om een quickscan uit te laten voeren van enkele goederen of een kleine boedel. U stuurt ons enkele foto’s en/of omschrijvingen via de e-mail of WhatsApp toe. Vervolgens sturen wij per e-mail, meestal binnen een dag, u de waarde toe. Wanneer een quickscan niet mogelijk is, zullen wij contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een bezichtiging en opname.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Waardemeesters staat u graag te woord.